Se ukvarjate z rekreativnim ali profesionalnim športom ter stavite na zdravje? Ne zamudite zanimivih vsebin s področja zdravja in športa.
Zanima me

Triglav zdravje 1:1

Z našimi sedanjimi in nekdanjimi športniki ter športnimi delavci smo se pogovarjali o športu, zdravju in vseh drugih zadevah.

Dr. Bogdan Ambrožič o športnih poškodbah

Se rekreativno ukvarjate s športom?  Potem je dobro poznati tudi manj prijetno stran ukvarjanja s športom. Nesreča namreč nikoli ne počiva. Pripravili smo videe, v katerih boste našli koristne informacije in nasvete o športnih poškodbah, sanaciji in preventivi.

 • Poškodbe kolena

  Pri ukvarjanju s športom so najpogostejše poškodbe kolena. Dr. Bogdan Ambrožič v videu pojasni, za kakšne poškodbe gre in kako jih saniramo.

 • Diagnostični postopki

  Poznate diagnostične postopke, ki jih imajo na voljo zdravniki pri poškodbah? Spoznate jih lahko v videu.

 • Hlajenje ali gretje poškodb?

  Si tudi vi postavljate vprašanje ali ob poškodbi, po operaciji, kroničnih bolečinah in drugih nevšečnostih hladiti ali greti boleče mesto? Preverite v videu.

Video vadbe - treniraj kot nogometaš

 

Športna rekreacija in poškodbe

 • Nogomet

  Digitalna okrogla miza: Posledice izpada rekreacije pri otrocih in mladostnikih v času pandemije

  O posledicah izpada rekreacije pri otrocih in mladostnikih v času pandemije smo se na digitalnem posvetu pogovarjali z Rajkom Korentom, nogometnim trenerjem z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z mladimi igralci, Robertom Misjo, univ. dipl. psih., športnim psihologom, ter Nacetom Gartnerjem,...

 • Ramenski sklep

  Ramenski sklep - zdravljenje poškodb in bolezni

  dr. Bogdan Ambrožič

  dr.med., specialist ortoped

  Ramenski sklep je po svoji funkciji in obliki kroglast sklep in ima med vsemi sklepi v človeškem telesu največjo gibljivost. Težave z ramenskim sklepom so zelo pogoste in so lahko posledica poškodbe, bolezni, preobremenitve in/ali obrabe.

 • Webinar – Digitalni posvet z ortopedom

  dr. Bogdan Ambrožič

  dr.med., specialist ortoped

  Na digitalnem posvetu smo se z ortopedom dr. Bogdanom Ambrožičem pogovarjali o najpogostejših poškodbah, ki so posledica rekreativnih športov, o tem, kaj lahko naredimo, da poškodbe preprečimo ter kako ob nastanku poškodb ukrepamo. V drugem delu dogodka je dr. Bogdan...