Spletni dogodek

Zobje: da drobne težave ne postanejo velik problem

Lep nasmeh opazimo na prvi pogled. Kaj pa zdravega? Znate skrbeti za svoje zobe in jim namenite dovolj pozornosti? Bolezni zobovja in obzobnih tkiv se po navadi ne pojavijo čez noč, a žal se marsikdo z zdravjem zob začne ukvarjati šele tedaj, ko so težave že večje.

Parodontalna bolezen ne prizadene le starejših. Nasprotno, kar devet od desetih ljudi ima najmanj njeno predstopnjo, vnetje dlesni oziroma gingivitis, sicer pa ta bolezen v različnih oblikah pesti več kot polovico odraslih. Vsak deseti ima hudo obliko, ki vodi v izgubo zob. Bolezen povzroča tudi dodatne zdravstvene zaplete. Zdravljenje oziroma blaženje posledic je lahko drago in dolgotrajno.

O tem smo govorili na digitalnem posvetu, ki si ga v posnetku zdaj lahko ogledate tudi vi. »Ko zoba ne moremo več stabilizirati ali pa ko je težava vidna že na prvi pogled, je za reševanje že prepozno,« boste lahko slišali med drugim. Poskrbite za pravočasno nego in preventivo. Z brezplačnim ogledom dogodka lahko pridete do informacij, ki vam bodo pri tem v pomoč.

Image

3 razlogi za ogled

Pravočasno

Prepričajte se, zakaj je tako pomembno, da dobro skrbite za zobe in ob boleznih ukrepate hitro.

Strokovno

Prisluhnite strokovnim mnenjem in nasvetom za zdravje vaših zob in preprečevanje bolezni.

V dialogu z vami

Poiščite odgovore na vprašanja o področju, ki je zelo pomembno za zdravje – in to ne le zob.

Svoje strokovno znanje in izkušnje iz prakse sta z voditeljico Mojco Mavec delila gosta: 

Image

Matevž Janc

dr. dent. med., specialist parodontologije

Image

Špela Blažič

ustna higieničarka

 

Pridružila se nam je tudi igralka in voditeljica Ula Furlan, ki je razkrila, da se tudi za čudovitim nasmehom lahko skriva parodontalna bolezen.

Image

Ula Furlan

igralka in voditeljica

 
 

Prijava za ogled dogodka

Za ogled posnetka dogodka se prijavite spodaj. Povezavo vam bomo poslali tudi na vaš elektronski naslov.

Privolitve za obdelavo osebnih podatkov (ni obvezno)

Privolim, da lahko Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. moje osebne podatke, ki sem jih podal za prijavo na dogodek, obdeluje za naslednje namene:

V kolikor se želite prijaviti, pravilno izpolnite obvezna polja.Prišlo je do tehnične napake.Pozdravljeni, uspešno ste se oddali obrazec.

POMEMBNO
Upravljavec osebnih podatkov je Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Koper, Pristaniška ulica 10, 6000 Koper – Capodistria (v nadaljevanju: »zavarovalnica«). Zavarovalnica vaše osebne podatke obdeluje za namen obveščanja o dogodku in v zvezi z dogodkom ter za namen izvedbe dogodka v smislu točke (b) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Na podlagi privolitve v smislu določbe točke (a) člena 6(1) Splošne uredbe za varstvo podatkov, zavarovalnica vaše osebne podatke obdeluje tudi za namene, ki ste jih označili v razdelku »Privolitev za obdelavo osebnih podatkov«. Vaših osebnih podatkov zavarovalnici niste dolžni posredovati, vendar pa se v tem primeru ne boste mogli udeležiti dogodka. Vaši osebni podatki se uporabljajo in shranjujejo skladno z veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov. Zavarovalnica osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki ste jih označili ob oddaji osebnih podatkov, hrani do preklica privolitve z vaše strani, razen kadar zakon za posamezne vrste osebnih podatkov določa drugače. Privolitve v obdelavo osebnih podatkov niste dolžni podati, hkrati pa privolitev ni pogoj za sodelovanje na dogodku. V zvezi z obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli začasno ali trajno prekličete svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj označene namene ali ugovarjate obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje, oz. zahtevate dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vložite ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Pristaniška ulica 10, 6000 Koper - Capodistria, ali preklici@triglavzdravje.si ali s pomočjo spletnega obrazca, dostopnega na spletni strani zavarovalnice www.triglavzdravje.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Pooblaščeno osebo za varstvo podatkov v zavarovalnici lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavzdravje.si. Kot posameznik imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če menite, da se vaši osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Več informacij o varstvu osebnih podatkov v zavarovalnici si lahko preberete v Politiki zasebnosti, objavljeni na spletni strani www.triglavzdravje.si/pravno-obvestilo. Vaši osebni podatki se uporabljajo in shranjujejo skladno z veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov. Zavarovalnica vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki ste jih označili ob oddaji osebnih podatkov, hrani do preklica privolitve z vaše strani, razen kadar zakon za posamezne vrste osebnih podatkov določa drugače.