Spletni dogodek

Kako preprečiti in zdraviti bolečine v hrbtu

Kakšno je bilo vaše jutro? Ste zaradi bolečin težko vstali? Ste se čez dan zaradi dolgotrajnega sedenja s težavo vzravnali? Če vas boli hrbet, spadate med 80 odstotkov ljudi, ki takšno bolečino čuti vsaj občasno. Tretjina jo pripisuje stresu in napetosti. Torej ne gre le za telesne težave, ampak za kompleksno vprašanje, povezano z življenjskim slogom, (ne)aktivnostjo, delom in prostim časom.

A če je slabo počutje skupni imenovalec vseh vrst bolečin v hrbtu, jim je skupno tudi to, da lahko marsikaj storite za njihovo lajšanje ali celo odpravljanje. Zato je pomembno, da z zdravniki in drugimi strokovnjaki odkrijete vse vzroke ter poiščete ne le kratkoročne rešitve, ampak tudi dolgoročno poskrbite za življenje brez bolečin v hrbtu.

O tem smo govorili na našem dogodku Kako preprečiti in zdraviti bolečine v hrbtu.

3 razlogi za ogled

Strokovno - pogovor s prizanimi gosti

Trije strokovnjaki so opisali kompleksnost bolečin v hrbtu in pokazali, kako se da proti njim ukrepati na različnih področjih.

Pravočasno - z nasveti, kako ukrepati takoj

Zelo pomembno je, kako hitro prepoznate potencialne dejavnike, ki povzročajo bolečine. Z dodatnimi informacijami bo lažje.

Osebno - z odgovori na vaša vprašanja

Na dogodku smo prisluhnili osebnim izkušnjam boja z bolečinami v hrbtu in se posvetili tudi vprašanjem občinstva

Svoje znanje in izkušnje so delili udeleženci dogodka:

Image

Benjamin Marjanovič

dr. med. specialist ortopedske kirurgije,
Ortopedska bolnišnica Valdoltra

Image

Mitja Kumprej

mag. kineziologije,
Nevrorehabilitacijski center Itero

Image

Blaž Bertoncelj

somatski gibalni pedagog, učitelj joge in joga terapevt,
Parinama center

Osebno zgodbo o bolečinah v hrbtu je opisal:

Image

Boštjan Cesar

nekdanji nogometni reprezentant Slovenije

 
 
Image

Prihajajoči digitalni posvet

Digitalni posvet

Zobje: da drobne težave ne postanejo velik problem

https://zdravstveninasvet.triglavzdravje.si/dogodki/zobje-da-drobne-tezave-ne-postanejo-velik-problem/

Datum: 2. nov. 2021

Ura: ob 18.00

Lep nasmeh opazimo na prvi pogled. Kaj pa zdravega? Znate skrbeti za svoje zobe in jim namenite dovolj pozornosti? Bolezni zobovja in obzobnih tkiv se po navadi ne pojavijo čez noč, a žal se marsikdo z zdravjem zob začne ukvarjati šele tedaj, ko so težave že večje.

Dogodek vodi Mojca Mavec v družbi posebne gostje Ule Furlan ter strokovnjakov, Matevž Janc, dr. dent. med., specialist parodontologije ter Špela Blažič, dipl. ustna higieničarka.

Prijavi se na webinar
Image

WEBINAR

Digitalni posvet o poškodbah s pirotehničnimi sredstvi

Vrste poškodb, ki nastanejo zaradi pirotehničnih sredstev so različne. Od tistih manjših opeklinskih ran do žal pogosto bolj obsežnih in kompleksnih poškodb roke z dramatičnimi funkcionalnimi in estetskimi posledicami. Tudi izguba vida in sluha sta lahko del nesrečne zgodbe.

Ko poškodbe nastanejo, je žal prepozno. Zato je pri vsem tem še kako pomembna preventiva dejavnost: izobraževanje staršev, učiteljev in otrok. Oglejte si digitalni posvet, v sklopu katerega sta sodelovala specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med., in poškodovanec, ki mu je petarda spremenila življenje.

Oglej si webinar

Prijava za ogled digitalnega dogodka

Za ogled posnetka dogodka se prijavite spodaj. Povezavo vam bomo poslali na vaš elektronski naslov.

Privolitve za obdelavo osebnih podatkov (ni obvezno)

Privolim, da lahko Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. moje osebne podatke, ki sem jih podal za prijavo na dogodek, obdeluje za naslednje namene:

V kolikor se želite prijaviti, pravilno izpolnite obvezna polja.Prišlo je do tehnične napake.Pozdravljeni, uspešno ste se oddali obrazec.
POMEMBNO

Upravljavec osebnih podatkov je Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Koper, Pristaniška ulica 10, 6000 Koper – Capodistria (v nadaljevanju: »zavarovalnica«). Zavarovalnica vaše osebne podatke obdeluje za namen obveščanja o dogodku in v zvezi z dogodkom ter za namen izvedbe dogodka v smislu točke (b) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Na podlagi privolitve v smislu določbe točke (a) člena 6(1) Splošne uredbe za varstvo podatkov, zavarovalnica vaše osebne podatke obdeluje tudi za namene, ki ste jih označili v razdelku »Privolitev za obdelavo osebnih podatkov«. Vaših osebnih podatkov zavarovalnici niste dolžni posredovati, vendar pa se v tem primeru ne boste mogli udeležiti dogodka. Vaši osebni podatki se uporabljajo in shranjujejo skladno z veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov. Zavarovalnica osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki ste jih označili ob oddaji osebnih podatkov, hrani do preklica privolitve z vaše strani, razen kadar zakon za posamezne vrste osebnih podatkov določa drugače. Privolitve v obdelavo osebnih podatkov niste dolžni podati, hkrati pa privolitev ni pogoj za sodelovanje na dogodku. V zvezi z obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli začasno ali trajno prekličete svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj označene namene ali ugovarjate obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje, oz. zahtevate dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vložite ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Pristaniška ulica 10, 6000 Koper - Capodistria, ali preklici@triglavzdravje.si ali s pomočjo spletnega obrazca, dostopnega na spletni strani zavarovalnice www.triglavzdravje.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Pooblaščeno osebo za varstvo podatkov v zavarovalnici lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavzdravje.si. Kot posameznik imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če menite, da se vaši osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Več informacij o varstvu osebnih podatkov v zavarovalnici si lahko preberete v Politiki zasebnosti, objavljeni na spletni strani www.triglavzdravje.si/pravno-obvestilo. Vaši osebni podatki se uporabljajo in shranjujejo skladno z veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov. Zavarovalnica vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki ste jih označili ob oddaji osebnih podatkov, hrani do preklica privolitve z vaše strani, razen kadar zakon za posamezne vrste osebnih podatkov določa drugače.