Prihajajoči digitalni posveti

Kdaj

2. november ob 18.00

Kje

Na spletu

Kotizacija

Brezplačno

Digitalni posvet

Zobje: da drobne težave ne postanejo velik problem

Lep nasmeh opazimo na prvi pogled. Kaj pa zdravega? Znate skrbeti za svoje zobe in jim namenite dovolj pozornosti? Bolezni zobovja in obzobnih tkiv se po navadi ne pojavijo čez noč, a žal se marsikdo z zdravjem zob začne ukvarjati šele tedaj, ko so težave že večje.

Dogodek vodi Mojca Mavec v družbi posebne gostje Ule Furlan ter strokovnjakov, Matevž Janc, dr. dent. med., specialist parodontologije ter Špela Blažič, dipl. ustna higieničarka.

Prijavi se na webinar
https://zdravstveninasvet.triglavzdravje.si/dogodki/zobje-da-drobne-tezave-ne-postanejo-velik-problem/

Bi želeli biti obveščeni o prihodnjih digitalnih posvetih in o koristnih zdravstvenih nasvetih?

Želim biti obveščen

Pretekli digitalni posveti

DIGITALNI POSVET

Zobje: da drobne težave ne postanejo velik problem

2. NOVEMBER 2021

Lep nasmeh opazimo na prvi pogled. Kaj pa zdravega? Znate skrbeti za svoje zobe in jim namenite dovolj pozornosti? Bolezni zobovja in obzobnih tkiv se po navadi ne pojavijo čez noč, a žal se marsikdo z zdravjem zob začne ukvarjati šele tedaj, ko so težave že večje.

Oglejte si zanimiv pogovor o temi parodontalnega zdravja, v katerem je voditeljica Mojca Mavec gostila Matevža Janca, dr. dent. med., specialista parodontologije in Špelo Blažič, dipl.ustna higieničarko ter posebno gostjo Ulo Furlan.

Oglej si webinar
Oglejte si posnetek
Image

DIGITALNI POSVET

Ženska zrela leta: čas za zdravje, zadovoljstvo in zase.

21. OKTOBER 2021

Ženska zrela leta so zahtevna, a hkrati razburljiva. V telesu se z upadom koncentracije estrogena in počasnejšo presnovo začnejo dogajati velike spremembe in neredko tudi zdravstvene težave. A hkrati so to leta, ko so življenjske prioritete izoblikovane, kariera utrjena, odnosi ustvarjeni.

Oglejte si zanimiv pogovor o tem življenjskem obdobju, v katerem je voditeljica Zvezdana Mlakar gostila strokovnjakinje, dr. Katjo Miličević, dr. Zvezdano Snoj in posebno gostjo Tanjo Španić.

Oglej si webinar
Oglejte si posnetek
Image

DIGITALNI POSVET

Mladostniki in depresija

30. SEPTEMBER 2021

Vloga staršev v zgodnjem ali srednjem obdobju mladostništva je zelo pomembna. Kako pomagati najstniku, da gre dobro skozi proces odraščanja, kako na mlade vpliva čas epidemije in socialne izolacije, kako pristopiti k najstniku, ki je depresiven? Zakaj je možnost za depresijo večja pri dekletih?

Odgovore na to in še mnogo zanimivega boste našli v digitalnem posvetu s Klavdijo Zver Zahwi, univ. dipl. psihologinjo.

Oglej si webinar
Ogled posveta

DIGITALNI POSVET

Stebri zdravja

10. JUNIJ 2021

Glavni trije stebri zdravja so gibanje, prehrana in duševno zdravje. Če je načet en steber zdravja, je pritisk na druga dva lahko hitro premočan. Zato je dobro misliti na vse troje hkrati. Veste, kako se posvetiti sebi in zgraditi trdne temelje zdravja?

Odgovor na to boste našli v digitalnem posvetu: Stebri zdravja, na katerem smo se pogovarjali s Sabino Hamberger, klinično dietetičarko, Klavdijo Zver Zahwi, univ. dipl. psihologinjo ter Primožem Kirnom, magistrom športnega treniranja specialne populacije.

Oglej si webinar
Ogled posveta

DIGITALNI POSVET

Sonce in melanom

10. MAJ 2021

Melanom sodi med pogoste oblike in velja za najnevarnejšo vrsto kožnega raka. Da bi ga uspešno zdravili, je nujno pravočasno prepoznavanje kožnih sprememb in po potrebi takojšnje posvetovanje z zdravnikom.

Vabimo vas, da si ogledate posnetek posveta z Ano Škoberne, dr. med., spec. dermatovenerologije, s katero smo govorili o posledicah izpostavljenosti soncu in UV sevanju, o učinkoviti zaščiti pred soncem ter o kožnih spremembah.

Oglej si webinar
Ogled posveta

DIGITALNI POSVET

Alergije v spomladanskem času

13. APRIL 2021

Spomladi, ob prebujanju narave, se velik del prebivalstva srečuje z znaki alergijskih obolenj. Kihanje, izcedek iz nosu, srbež nosu, žrela in oči so najpogostejši znaki senenega nahoda, ki je posledica alergije.

Vabimo vas, da si ogledate posnetek digitalnega posveta, na katerem smo s strokovnjakinjo asist. dr. Polono Mlakar, dr. med., spec. interne medicine, govorili o senenem nahodu in alergijah. 

Oglej si webinar
Ogled posveta

DIGITALNI POSVET - oKROGLA MIZA

Posledice izpada rekreacije pri otrocih in mladostnikih v času pandemije

18. MAREC 2021

Čas pandemije je povzročil izpad organizirane vadbe pri otrocih in mladostnikih. Kakšen vpliv ima to na motoriko otrok in mladostnikov? Kakšne so njihove psihološke posledice?

O vplivu izostanka rekreacije na telesno zmogljivost ter motoriko otrok in mladostnikov smo se na digitalnem posvetu pogovarjali z Rajkom Korentom, nogometnim trenerjem z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z mladimi igralci, Robertom Misjo, univ. dipl. psih., športnim psihologom, ter Nacetom Gartnerjem, dipl. fiziot., terapevtom ortopedske medicine in manualne terapije.

Ogled posveta
Oglej si webinar

digitalni posvet

Bolečine v križu in sodobni življenjski slog

2. MAREC 2021

Sodobni način življenja pogosto prinaša dolgotrajno sedenje, kar pa lahko vodi do številnih bolezni. Mednje spadajo tudi težave z mišično-kostnim sistemom in različni bolečinski sindromi.

Na posvetu je asist. dr. Maja Frangež, dr. med., specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine, govorila o težavah v križu in predstavila nekaj vaj za razbremenitev napetosti v mišicah.

ogled posveta
Oglej si webinar

DIGITALNI POSVET

Pomen ustne higiene za zdravje posameznika

16. FEBRUAR 2021

Ustno zdravje je neločljivo povezano s splošnim zdravjem posameznika. S pravilnim in rednim ščetkanjem ter z uporabo dodatnih pripomočkov lahko preprečite pojav bolezni v ustni votlini.

Na digitalnem posvetu smo z Gregorjem Škorjancem, dr. dent. med., spregovorili o ustni higieni v različnih starostnih obdobjih, o različnih pripomočkih za čiščenje zob, v zadnjem delu posveta pa je dr. Gregor Škorjanc odgovarjal na vprašanja, ki so jih zastavili udeleženci posveta.

Ogled posveta

DIGITALNI POSVET

Digitalni posvet o cepljenju proti COVID-19

29. JANUAR 2021

Kako deluje cepivo proti covid-19? Ali ima nezaželene učinke? Ali je cepivo učinkovito tudi proti novim različicam virusa? V zvezi s cepljenjem se pojavljajo številna vprašanja in dileme.

Na digitalnem posvetu sta Primož Kus, dr. med., spec. druž. med. in prof. dr. Janez Tomažič, dr. med., iz Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, govorila o odstotku precepljenosti, koristih in prednostih cepljenja, dilemah in mitih, ki se v povezavi s cepljenjem proti covid-19 pojavljajo v javnosti ter o vrstah cepiv.

Ogled posveta

DIGITALNI POSVET

Vpliv kajenja na zdravje

29. JANUAR 2021

Kajenje je ena izmed najpogostejših razvad, ki je razlog za pojav številnih bolezni pri kadilcih in pasivnih kadilcih. Nevarnosti za zdravje ne predstavljajo le klasične cigarete, ki vsebujejo številne aditive in nevarne sestavine, ampak tudi elektronske cigarete.

Na digitalnem posvetu je asist. dr. Polona Mlakar, dr. med., spec. interne medicine, govorila o škodljivosti kajenja ter pomembnosti odvajanja od kajenja in pomoči, ki je kadilcem pri odvajanju na voljo.

Ogled posveta

DIGITALNI POSVET

Digitalni posvet o poškodbah s pirotehničnimi sredstvi

9. DECEMBER 2020

Vrste poškodb, ki nastanejo zaradi pirotehničnih sredstev so različne. Od tistih manjših opeklinskih ran do žal pogosto bolj obsežnih in kompleksnih poškodb roke z dramatičnimi funkcionalnimi in estetskimi posledicami. Tudi izguba vida in sluha sta lahko del nesrečne zgodbe.

Ko poškodbe nastanejo, je žal prepozno. Zato je pri vsem tem še kako pomembna preventiva dejavnost: izobraževanje staršev, učiteljev in otrok. V digitalnem posvetu sta sodelovala specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med. in poškodovanec, ki mu je petarda spremenila življenje.


DIGITALNI POSVET

Digitalni posvet o težavah pri dihanju skozi nos

26. NOVEMBER 2020

Dihanje skozi nos omogoča ogrevanje, čiščenje in povečanje vlažnosti zraka, hkrati pa povečuje zmožnost porabe kisika. V različnih življenjskih obdobjih pa lahko različne stvari otežijo zmožnost dihanja skozi nos. O težavah pri dihanju skozi nos in mogočih rešitvah smo na digitalnem posvetu govorili z Borisom Onišakom, dr. med. specialistom ORL.

Ogled posveta

DIGITALNI POSVET

Digitalni posvet o rekonstrukciji dojke po raku

6. NOVEMBER 2020

Rekonstrukcija dojke po mastektomiji je postala pomemben del zdravljenja raka dojke, za katerim v razvitem svetu zboli vsaka osma ženska. Z rekonstrukcijo se povrne telesna skladnost in samozavest. O tem smo na digitalnem posvetu govorili s prof. dr. Urošem Ahčanom, dr. med.


DIGITALNI POSVET

Digitalni posvet o pomenu zgodnjega odkrivanja raka dojk

15. OKTOBER 2020

Na digitalnem dogodku je mag. Kristijana Hertl, dr. med. predstavila pomen samopregledovanja pri zgodnjem odkrivanju raka dojk. Predstavila je tudi presejalni program DORA in razložila, zakaj je tako pomembno, da se ženske na vabilo presejalnega programa odzovejo.

Ogled posveta

DIGITALNI POSVET

Digitalni posvet z ginekologinjo o poporodnem obdobju

2. OKTOBER 2020

V večini primerov je za rešitev dilem, s katerimi se nosečnice soočajo po porodu, potreben le pogovor s strokovnjakom ali z bližnjo osebo, ki ji ženska zaupa. O spremembah, ki jih ženske in njeni člani družine občutijo v poporodnem obdobju, smo se na digitalnem posvetu pogovarjali z ginekologinjo izr. prof. dr. Natašo Tul Mandić.

Ogled posveta

DIGITALNI POSVET

Digitalni posvet z nevrologom

21. SEPTEMBER 2020

Demenca je bolezen, ki bo v naši družbi čedalje bolj prisotna in pomembno je, da se o njej odkrito pogovarjamo. Na digitalnem posvetu smo z nevrologom prof. dr. Zvezdanom Pirtoškom govorili o demenci, o znakih, po katerih lahko svojci prepoznajo bolezen ter o ukrepih, s katerimi pripomorejo, da bolniki čim dlje ohranijo umske sposobnosti.

Ogled posveta

DIGITALNI POSVET

Digitalni posvet z ortopedom

3. SEPTEMBER 2020

Na digitalnem posvetu smo se z ortopedom dr. Bogdanom Ambrožičem pogovarjali o najpogostejših poškodbah, ki so posledica rekreativnih športov, o tem, kaj lahko naredimo, da poškodbe preprečimo ter kako ob nastanku poškodb ukrepamo. V drugem delu dogodka je dr. Bogdan Ambrožič odgovarjal na vprašanja udeležencev.

Ogled posveta

DIGITALNI POSVET

Digitalni posvet z dermatologinjo

9. JUNIJ 2020

Priznana dermatologinja Jasmina Demšar je predstavila koristne dermatološke nasvete za nego kože v poletnem času. Spregovorila je o ustrezni zaščiti pred soncem, pomembnosti vitamina D ter najpogostejših težavah in boleznih kože. V drugem delu smo se posvetili vašim vprašanjem.

Ogled posveta

DIGITALNI POSVET

Digitalni posvet z oftalmologinjo

19. MAJ 2020

S priznano oftalmologinjo Kristino Mikek smo se pogovarjali o tem, kako lahko s preprostimi vajami vsak dan poskrbimo za vitalnost naših oči. V sklopu posveta smo obravnavali 10 preprostih nasvetov, ki so enostavni za izvajanje in ki bodo pripomogli k boljšemu zdravju vaših oči.

Ogled posveta