Prihajajoči digitalni posveti

Kdaj

29. januar ob 11.00

Kje

Na spletu

Kotizacija

Brezplačno

WEBINAR

Digitalni posvet: Vpliv kajenja na zdravje

Kajenje je ena izmed najpogostejših razvad, ki je razlog za pojav številnih bolezni pri kadilcih in pasivnih kadilcih. Nevarnosti za zdravje ne predstavljajo le klasične cigarete, ki vsebujejo številne aditive in nevarne sestavine, ampak tudi elektronske cigarete.

Vabimo vas, da se prijavite na digitalni posvet, na katerem bo asist. dr. Polona Mlakar, dr. med., spec. interne medicine, govorila o škodljivosti kajenja ter pomembnosti odvajanja od kajenja in pomoči, ki je kadilcem pri odvajanju na voljo.

Prijavi se na webinar

Kdaj

3. oktober 2020

Kje

Na spletu

Kotizacija

Brezplačno

WEBINAR

Digitalni posvet z ginekologinjo

V poporodnem obdobju se pri ženskah spremembe na številnih področjih odvijajo zelo hitro. Te nenadne spremembe lahko žensko presenetijo, včasih tudi zmedejo. Za rešitev večine dilem je potreben le pogovor z bližnjo osebo ali strokovnjakom, zato vas vabimo, da se nam pridružite na digitalnem posvetu z ginekologinjo izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić.

Prijavi se na webinar
 

Pretekli digitalni posveti

WEBINAR

Digitalni posvet: Bolečina v križu in sodobni življenjski slog

7. JANUAR 2021

Sodobni način življenja pogosto prinaša dolgotrajno sedenje, kar pa lahko vodi do številnih bolezni. Mednje spadajo tudi težave z mišično-kostnim sistemom in različni bolečinski sindromi.

Na posvetu je asist. dr. Maja Frangež, dr. med., specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine, govorila o težavah v križu in predstavila nekaj vaj za razbremenitev napetosti v mišicah.

Image

WEBINAR

Digitalni posvet o poškodbah s pirotehničnimi sredstvi

9. DECEMBER 2020

Vrste poškodb, ki nastanejo zaradi pirotehničnih sredstev so različne. Od tistih manjših opeklinskih ran do žal pogosto bolj obsežnih in kompleksnih poškodb roke z dramatičnimi funkcionalnimi in estetskimi posledicami. Tudi izguba vida in sluha sta lahko del nesrečne zgodbe.

Ko poškodbe nastanejo, je žal prepozno. Zato je pri vsem tem še kako pomembna preventiva dejavnost: izobraževanje staršev, učiteljev in otrok. V digitalnem posvetu sta sodelovala specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med. in poškodovanec, ki mu je petarda spremenila življenje.


WEBINAR

Digitalni posvet o težavah pri dihanju skozi nos

26. NOVEMBER 2020

Dihanje skozi nos omogoča ogrevanje, čiščenje in povečanje vlažnosti zraka, hkrati pa povečuje zmožnost porabe kisika. V različnih življenjskih obdobjih pa lahko različne stvari otežijo zmožnost dihanja skozi nos. O težavah pri dihanju skozi nos in mogočih rešitvah smo na digitalnem posvetu govorili z Borisom Onišakom, dr. med. specialistom ORL.

Oglej si webinar

WEBINAR

Digitalni posvet o rekonstrukciji dojke po raku

6. NOVEMBER 2020

Rekonstrukcija dojke po mastektomiji je postala pomemben del zdravljenja raka dojke, za katerim v razvitem svetu zboli vsaka osma ženska. Z rekonstrukcijo se povrne telesna skladnost in samozavest. O tem smo na digitalnem posvetu govorili s prof. dr. Urošem Ahčanom, dr. med.

Oglej si webinar

WEBINAR

Digitalni posvet o pomenu zgodnjega odkrivanja raka dojk

15. OKTOBER 2020

Na digitalnem dogodku je mag. Kristijana Hertl, dr. med. predstavila pomen samopregledovanja pri zgodnjem odkrivanju raka dojk. Predstavila je tudi presejalni program DORA in razložila, zakaj je tako pomembno, da se ženske na vabilo presejalnega programa odzovejo.

Oglej si webinar

WEBINAR

Digitalni posvet z ginekologinjo o poporodnem obdobju

2. OKTOBER 2020

V večini primerov je za rešitev dilem, s katerimi se nosečnice soočajo po porodu, potreben le pogovor s strokovnjakom ali z bližnjo osebo, ki ji ženska zaupa. O spremembah, ki jih ženske in njeni člani družine občutijo v poporodnem obdobju, smo se na digitalnem posvetu pogovarjali z ginekologinjo izr. prof. dr. Natašo Tul Mandić.

Oglej si webinar

WEBINAR

Digitalni posvet z nevrologom

21. SEPTEMBER 2020

Demenca je bolezen, ki bo v naši družbi čedalje bolj prisotna in pomembno je, da se o njej odkrito pogovarjamo. Na digitalnem posvetu smo z nevrologom prof. dr. Zvezdanom Pirtoškom govorili o demenci, o znakih, po katerih lahko svojci prepoznajo bolezen ter o ukrepih, s katerimi pripomorejo, da bolniki čim dlje ohranijo umske sposobnosti.

Oglej si webinar

WEBINAR

Digitalni posvet z ortopedom

3. SEPTEMBER 2020

Na digitalnem posvetu smo se z ortopedom dr. Bogdanom Ambrožičem pogovarjali o najpogostejših poškodbah, ki so posledica rekreativnih športov, o tem, kaj lahko naredimo, da poškodbe preprečimo ter kako ob nastanku poškodb ukrepamo. V drugem delu dogodka je dr. Bogdan Ambrožič odgovarjal na vprašanja udeležencev.

Oglej si webinar

WEBINAR

Digitalni posvet z dermatologinjo

9. JUNIJ 2020

Priznana dermatologinja Jasmina Demšar je predstavila koristne dermatološke nasvete za nego kože v poletnem času. Spregovorila je o ustrezni zaščiti pred soncem, pomembnosti vitamina D ter najpogostejših težavah in boleznih kože. V drugem delu smo se posvetili vašim vprašanjem.

Oglej si webinar

WEBINAR

Digitalni posvet z oftalmologinjo

19. MAJ 2020

S priznano oftalmologinjo Kristino Mikek smo se pogovarjali o tem, kako lahko s preprostimi vajami vsak dan poskrbimo za vitalnost naših oči. V sklopu posveta smo obravnavali 10 preprostih nasvetov, ki so enostavni za izvajanje in ki bodo pripomogli k boljšemu zdravju vaših oči.

Oglej si webinar