Nasveti strokovnjakov

Strokovnjaki svetujejo o najpogostejših vprašanjih in dilemah, povezanih z zdravjem. Oglejte si zbrane strokovne nasvete in priporočila, ki vam bodo v pomoč pri skrbi za zdravje vas in vaših bližnjih.
 • izpuscaji-pri-otroku

  Izpuščaji pri otroku - nalezljive bolezni

  Denis Baš

  Izpuščajne bolezni pri otrocih so dokaj pogoste in velikokrat razlog, da poiščemo zdravniško pomoč. Vzroki kožnih izpuščajev pri otrocih so zelo različni (virusne in bakterijske okužbe, zajedavci, alergije, avtoimune reakcije, fizikalni in kemični vzroki ...) in tudi odvisni od...

 • Izgorelost

  Izgorelost

  Maja Kolšek Šušteršič

  Z modernim načinom življenja, ki je povezan s stalnim hitenjem, številnimi zahtevami in pritiski ter z malo prostega časa, dobiva izgorelost pandemične razsežnosti. Leta 2016 je diagnoza izgorelosti prvič dobila mesto v mednarodni klasifikaciji bolezni. V ambulantah družinske medicine...

 • Nosecnica

  Nove ugotovitve o bolezni covid-19 pri nosečnicah

  Izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić

  Leto dni po razglasitvi pandemije covida-19 imamo veliko več informacij o virusu in bolezni ter o zapletih in preventivnih ukrepih pri nosečnicah.

 
Image

Zdravstveni nasvet

Splet omogoča nepregledno množico nasvetov o zdravju. Ko se pojavijo vprašanja, povezana z zdravjem ali želite razlago izvida, vam lahko skrbi olajša pogovor z zdravnikom ali medicinsko sestro na daljavo. Tako si prihranite pot in čas, saj lahko klic opravite, kjerkoli ste, vsak dan v letu in tudi v primeru, ko se vaša vprašanja nanašajo na zdravje vašega mladoletnega otroka.

Zagotovite si strokovni zdravstveni nasvet na daljavo. Za več informacij pokličite na brezplačno številko 080 26 64 ali obiščite spletno stran www.triglavzdravje.si/zavarovanja/zdravstveni-nasvet.

S pravim partnerjem je pot do zdravja lažja.

Želim nasvet
Image

Strokovnjaki

Image

Prihajajoči digitalni posvet

Digitalni posvet

Sonce in melanom

Image

Datum: 10. maj 2021

Ura: ob 17.00

Melanom sodi med pogoste oblike in velja za najnevarnejšo vrsto kožnega raka.

Vabimo vas na digitalni posvet z Ano Škobernje, dr. med., spec. dermatovenerologije, s katero bomo govorili o posledicah izpostavljenosti soncu ter o kožnih spremembah.

Prvih 20 prijavljenih prejme možnost brezplačnega pregleda znamenj, v ambulanti Medicinskega centra Medartis.

Prijavi se na webinar
Image

WEBINAR

Digitalni posvet o poškodbah s pirotehničnimi sredstvi

Vrste poškodb, ki nastanejo zaradi pirotehničnih sredstev so različne. Od tistih manjših opeklinskih ran do žal pogosto bolj obsežnih in kompleksnih poškodb roke z dramatičnimi funkcionalnimi in estetskimi posledicami. Tudi izguba vida in sluha sta lahko del nesrečne zgodbe.

Ko poškodbe nastanejo, je žal prepozno. Zato je pri vsem tem še kako pomembna preventiva dejavnost: izobraževanje staršev, učiteljev in otrok. Oglejte si digitalni posvet, v sklopu katerega sta sodelovala specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med., in poškodovanec, ki mu je petarda spremenila življenje.

Oglej si webinar
Image

Mnenja naših strank